• Advies
 • Beheer
 • Bouw
 • Over ons
 • Projecten
 • Nieuws
 • Contact
 • NKM Network Services

  Wiltonstraat 16
  3905 KW Veenendaal
  info@nkm.nl
  +31 (0) 88 1818 200

  Dependance:
  Jan Steenstraat 14
  2923 CP  Krimpen aan den IJssel

  Keer terug

  Project Nissewaard

  Begin 2015 kreeg NKM de vraag van Eurofiber om mee te denken in een Tendertraject voor de gemeente Nissewaard. De gemeente had als wens een ring aan te leggen tussen verschillende gemeentelijke instanties. Eurofiber vroeg NKM tezamen met Eurofiber dit traject te bewandelen.

   

  De locaties

  De gemeenten die meededen aan deze uitvraag waren gemeente Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne. Er dienden in totaal 23 locaties te worden aangesloten. Eurofiber had in dit gebied nog geen netwerk liggen. NKM heeft in het begintraject meegedacht met het design en het zo efficiënt mogelijk aansluiten van deze locaties. Hiervoor werd vervolgens een interessant prijsvoorstel gemaakt. NKM heeft bij de klant van Eurofiber, Syntrophos, een presentatie gegeven. Syntrophos is de instantie die namens de gemeenten de Tender-uitvraag uitvoerde. Uiteindelijk hebben we in december 2015 te horen gekregen dat Eurofiber-NKM het project kreeg gegund.

  Na vele gesprekken bij gemeenten, provincie, Rijkswaterstaat en verschillende waterschappen, hebben wij alle benodigde vergunningen ontvangen. Dit had veel voeten in de aarde, gezien sommige instanties tegengestelde eisen stelden aan andere vergunningverleners. Door het bijeen brengen van al deze stakeholders, konden wij tot het gezamenlijk einddoel komen.

  De werkzaamheden

  In Juni 2016 zijn wij gestart met het civiele werk; het leggen van de buizen en het maken van de gestuurde boringen. In totaal hebben we hier 73 kilometer civiel gegraven, 63 gestuurde boringen uitgevoerd, waarvan 4 door middel van GPS. Dit in verband met de moeilijkheidsgraad van de boringen (onder rivieren, rijkswegen etc). Medio september 2016 kon er worden gestart met het blazen van de kabels. Twee maand de las- en meetwerkzaamheden. Uiteindelijk werd het civiele gedeelte in november 2016 afgerond. Halverwege december 2016 was het hele project afgerond, volgens afspraak met Eurofiber en Syntrophos.

  73
  Km civiel gegraven
  63
  Gestuurde boringen
  4
  GPS boringen

  Bekijk ook eens

  Project Nissewaard

  Upgrade Alkmaar – Beverwijk

  Ombouw Site Management Systeem