• Advies
 • Beheer
 • Bouw
 • Over ons
 • Projecten
 • Nieuws
 • Contact
 • NKM Network Services

  Wiltonstraat 16
  3905 KW Veenendaal
  info@nkm.nl
  +31 (0) 88 1818 200

  Dependance:
  Jan Steenstraat 14
  2923 CP  Krimpen aan den IJssel

  Keer terug

  Camerabewaking voor het Wallengebied

  Eind oktober 2015 kreeg NKM de vraag van Eurofiber om 22 camera’s op de Wallen aan te sluiten op glasvezel. De Wallen wordt ook wel aangeduid als the Red Light District, vanwege de rode lampen die traditioneel voor de kamers van de prostituees branden. Het gebied bestaat uit het oostelijk deel van het Wallengebied, dus aan de Oudezijde. Het gebied meet circa 250 x 250 meter.

  Het project

  Het project bestond uit het aansluiten van 22 camera’s in het Wallengebied te Amsterdam. In dit gebied kreeg de politie een nieuw politiebureau. Vanuit het oude politiebureau moest het oude netwerk worden ontsloten en worden aangesloten op het nieuwe politiebureau.  Zo’n complex project vraagt natuurlijk om een goede voorbereiding. In overleg met de verschillende stakeholders: politie, brandweer, gemeente Amsterdam, Eurofiber en VCS werd dit strak gecoördineerd. VCS was de partij die namens de gemeente het beheer zou uitvoeren over deze camera’s. Met hen moesten wij onze werkzaamheden nauwgezet afstemmen. VCS had nog meer camera’s die in de volgorde van de glasvezelring moesten worden ontsloten. Juiste communicatie en afstemming was vanzelfsprekend hierbij van essentieel belang.

  1774 meter civiel

  In totaal moest NKM hier 1774 meter civiel aanleggen, met als voorwaarde dat deze werkzaamheden voornamelijk in de nachtelijke uren en vroeg in de ochtend werden uitgevoerd, zodat het verkeer zo weinig mogelijk overlast hiervan ondervond. Civiel en blazen kon niet parallel lopen. Om zorg te dragen dat de afgegeven planning van 1,5 maand werd gerealiseerd, moet het werk zeer strak worden georganiseerd. Gestart werd met het plaatsen van de handholes en het blazen van de glasvezels. Het blazen van de glasvezels en de afmontage werkzaamheden liepen parallel.  Hierdoor kon het project worden

  250
  Vierkante meter
  1774
  Meter civiel
  22
  Camera's

  Bekijk ook eens

  Ombouw Site Management Systeem

  Camerabewaking voor het Wallengebied

  Upgrade Alkmaar – Beverwijk