• Advies
 • Beheer
 • Bouw
 • Over ons
 • Nieuws
 • Contact
 • NKM Network Services

  Wiltonstraat 16
  3905 KW Veenendaal
  info@nkm.nl
  +31 (0) 88 1818 200

  Dependance:
  Jan Steenstraat 14
  2923 CP  Krimpen aan den IJssel

  Keer terug

  Glasvezel in Druten

  Afgelopen donderdag ging  in Druten de eerste spreekwoordelijke schop in de grond. Deze ceremoniële handeling vormt de start van het glasvezelnetwerk in Druten en kerkdorpen. Karl-Heinz van der Made, directeur van Delta Fiber Nederland, verrichte de handeling samen met ambassadeur Martien Pardoel en wethouder André Springveld.

  Voorbereidingen
  Voor de zomer kondigde DELTA Fiber Netwerk de aanleg van glasvezel aan in de dorpskernen Afferden, Deest en Puiflijk. Deze zomer kwam ook Druten erbij. De afgelopen weken is DELTA Fiber Netwerk samen met NKM  druk bezig geweest met de voorbereidingen. Er komen 4 pop gebieden met (potentieel) 6860 woningaansluitingen en er wordt om en nabij 110 km gegraven.

  Belang van glasvezel
  Van der Made: ‘We zijn heel bij dat we nu kunnen starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gehele gemeente Druten. Na de dorpskernen Afferden, Deest en Puiflijk is het ook gelukt om in Druten zelf genoeg aanmeldingen te krijgen, zodat de hele gemeente Druten voorzien kan worden van glasvezel. In Afferden, Deest en Puiflijk sluiten we zelfs alle woningen aan op het glasvezelnetwerk. Bewoners betalen natuurlijk pas als ze ook echt een abonnement afsluiten. Maar elke woning is op deze manier klaar voor het netwerk van de toekomst. Tijdens de Coronacrisis is het nog duidelijker geworden hoe essentieel het is om thuis een snelle en stabiele internetverbinding te hebben. Glasvezel is daarmee noodzakelijker dan ooit.’

   

   

   

   

  Bron: www.demaasenwaler.nl en NKM