• Advies
 • Beheer
 • Bouw
 • Over ons
 • Nieuws
 • Contact
 • NKM Network Services

  Wiltonstraat 16
  3905 KW Veenendaal
  info@nkm.nl
  +31 (0) 88 1818 200

  Dependance:
  Jan Steenstraat 14
  2923 CP  Krimpen aan den IJssel

  Keer terug

  Aanleg glasvezelnetwerken in de buitengebieden

  Nadat de afgelopen Jaren in een groot aantal dorpen en stadskernen glasvezelnetwerken zijn aangelegd, worden op dit moment op grote schaal glasvezelnetwerken in Nederlandse plattelandsregio’s aangelegd. Aanleg in de buitengebieden is een stuk gecompliceerder dan in de kernen. Het buitengebied is rijk aan bomen, spoorbanen en snelwegen. Ook de afstanden in het buitengebied zijn ongeveer 20 keer langer dan in de verstedelijkte gebieden. Dat betekent dat er bijvoorbeeld veel meer gegraven moet worden.

  NKM Network Services is geselecteerd als aannemer op een aantal van de projecten die op dit moment in de Nederlandse buitengebieden worden gebouwd. Dagelijks wordt er door NKM ruim 3 kilometer glasvezelnetwerk aangelegd in het buitengebied van Gelderland en Utrecht. Daarmee krijgen jaarlijks meer dan 10.000 huishoudens en bedrijven de beschikking over toegang tot snel internet via het glasvezelnetwerk. Met behulp van uitgekiende IT, optimale processen en projectmatige aanpak van hun activiteiten neemt NKM Network Services alle zorgen van haar klanten uit handen. Van eerste ontwerp tot daadwerkelijke aanleg en oplevering en vervolgens ook beheer en onderhoud is NKM Network Services hierin de ideale partner.

  Momenteel worden de laatste van ruim 3300 glasvezelaansluitingen in het buitengebied van Winterswijk gerealiseerd en zijn de werkzaamheden in delen van Gelderland en Utrecht (Gelderse Vallei) in volle gang. Naar verwachting zullen hier einde 2018 zo’n 6000 bewoners toegang tot het glasvezelnetwerk hebben. Nog voor de zomervakantie zal NKM Network Services gaan starten met bouw van volgende gebieden in deze provincies.