• Advies
 • Beheer
 • Bouw
 • Over ons
 • Nieuws
 • Contact
 • NKM Network Services

  Wiltonstraat 16
  3905 KW Veenendaal
  info@nkm.nl
  +31 (0) 88 1818 200

  Dependance:
  Jan Steenstraat 14
  2923 CP  Krimpen aan den IJssel

  Keer terug

  Zakelijk: aanleg Fiber to the Office (FttO)

  Met de ontwikkeling van digitalisering en automatisering van bedrijfsprocessen die in hoge mate verschuiven naar de cloud, is een zo snel, en vooral betrouwbaar, mogelijke internetverbinding van essentieel belang. Ook met het oog op zakelijke diensten en toepassingen, zoals bijvoorbeeld conference calls, is razendsnel internet onmisbaar.

  Betrouwbare exploitatie
  Bedrijven beschikken steeds meer over toegang tot wereldwijde netwerken en diensten voor zakelijk gebruik. Door de open structuur van de markt is betrouwbaarheid en het leveren van service de bepalende factor in het succesvol exploiteren en beheren van dergelijke netwerken. NKM legt jaarlijks > 1.600 turn-key glasvezelnetwerken aan voor zakelijke verbindingen op industriegebieden en bedrijventerreinen. Ook de aanleg en aansluiting van interne netwerken (WiFi) en databekabeling behoort tot het NKM-dienstenpakket.

  Het proces
  Op basis van onderstaand proces bent u verzekerd van een gestroomlijnde aanleg, en een optimaal gewaarborgde kwaliteit en stabiliteit van het FttO-glasvezelnetwerk.

  NKM biedt u de mogelijkheid tot een vrijblijvende quickscan. Hierbij worden in samenspraak de huidige situatie, gewenste situatie en de mogelijkheden binnen dat traject globaal in kaart gebracht en de aandachtspunten geanalyseerd.
  Op basis van o.a. onderstaande vragen geeft NKM een helder advies van de haalbaarheid. Welke rol wil de initiatiefnemer in het proces van de glasvezelaanleg spelen? Wat komt daarbij kijken? Welke (financiële) middelen zijn er voor de verschillende fases van het proces beschikbaar? Etc.
  Wij adviseren u over de juiste keuze voor bestek/materiaalspecificaties en beoordelen de verschillende offertes met juridische ondersteuning. Ook helpen wij u graag bij de uitwerking van het design en/of werken de volledige engineering van het glasvezelnetwerk voor u uit.
  Doordat NKM de kwaliteit bewaakt tijdens de roll-out van het glasvezelnetwerk bent u verzekerd van een eindresultaat dat voldoet aan het opgestelde Programma van Eisen (PvE). Tijdens dit proces verzorgen wij toezicht op de kwaliteit van de uitvoering van de bouw en wordt getoetst of het bestek wordt nageleefd.
  NKM beschikt over een geavanceerde oplevertool die wordt aangestuurd vanuit het in-house Network Operations Center (NOC). Hiermee worden zowel de netwerkswitches als de (woning)aansluitingen ‘triple play’ getest, zodat er een adequaat beeld ontstaat over de werking van het netwerk. Daarnaast leggen wij alle geografische en non-geografische informatie van het volledige glasvezelnetwerk vast in een vezelmanagementsysteem. Al deze gegevens kunnen door de belanghebbenden worden geraadpleegd, geanalyseerd of gemuteerd.
  NKM verzorgt zowel het actief (o.a. patchingen, activaties en PoP-management) als passief (o.a. oplevermanagement, preventief onderhoud en storingen) beheer van het glasvezelnetwerk. Hierdoor bent u verzekerd van een optimaal beheer en gewaarborgde kwaliteit en stabiliteit van het glasvezelnetwerk.
  Zowel tijdens als na de bouw (wanneer onderhoud en beheer is overgedragen) kan schade ontstaan op basis waarvan claims ingediend kunnen worden. NKM inventariseert deze eventuele schadeclaims en zorgt voor een correcte juridische afhandeling en verslaggeving.

  Meer weten over Fiber-to-the-Office glasvezelnetwerken in het algemeen of de invulling van het proces specifiek? Neem dan nu contact op voor meer informatie.

  Ik wil meer informatie