• Advies
 • Beheer
 • Bouw
 • Over ons
 • Nieuws
 • Contact
 • NKM Network Services

  Wiltonstraat 16
  3905 KW Veenendaal
  info@nkm.nl
  +31 (0) 88 1818 200

  Dependance:
  Jan Steenstraat 14
  2923 CP  Krimpen aan den IJssel

  Keer terug

  Breedband compleet

  24/7 online bereikbaarheid is allang geen nice-to-have meer, het is een primaire behoefte geworden. Het is een must-have voor zowel bedrijven als voor particulieren. Sterker nog; onlineverbindingen op zichzelf zijn zelfs al niet voldoende meer, het moet snel zijn en het liefst nog nét even iets sneller dan dat. NKM helpt u op technisch, commercieel, financieel en organisatorisch gebied zodat u verzekerd bent van hoogwaardige breedbandoplossing.

  Waarom glasvezel
  Glasvezel is razendsnel en heeft een oneindige bandbreedte door de technische mogelijkheden om meerdere golflengtes over één vezel te transporteren. Glasvezel is in feite een flinterdunne ijzersterke glasdraad, die gebruikt wordt om licht te transporteren. Met behulp van verschillende kleuren licht kunnen gegevens worden verstuurd. Glasvezel is zeer sterk, storingsongevoelig en heeft een gegarandeerde snelheid.

  Ontzorgen van het proces
  NKM kan u van A tot Z begeleiden als het om breedbandnetwerken gaat. Vanuit onze ervaring en expertise met zowel grootschalige als kleinschalige projecten kunnen wij u volledig ontzorgen. Of het nu gaat om de oriënterende fase, de daadwerkelijke aanleg of het beheer en onderhoud: een breedbandnetwerk heeft de nodige voeten in de aarde. Daarom biedt NKM met Breedband Compleet ondersteuning op alle vlakken van het proces rondom de aanleg van een breedbandnetwerk, welke er in grote lijnen als volgt uitziet:

  NKM biedt u de mogelijkheid tot een vrijblijvende quickscan. Hierbij worden in samenspraak de huidige situatie, gewenste situatie en de mogelijkheden binnen dat traject globaal in kaart gebracht en de aandachtspunten geanalyseerd.
  Op basis van o.a. onderstaande vragen geeft NKM een helder advies van de haalbaarheid. Welke rol wil de initiatiefnemer in het proces van de glasvezelaanleg spelen? Wat komt daarbij kijken? Welke (financiële) middelen zijn er voor de verschillende fases van het proces beschikbaar? Etc.
  Wij bieden u een compleet overzicht van de mogelijkheden op het gebied van subsidiëring en financiering en begeleidt het volledige traject richting de eventuele subsidieaanvragen.
  Wij adviseren u over de juiste keuze voor bestek/materiaalspecificaties en beoordelen de verschillende offertes met juridische ondersteuning. Ook helpen wij u graag bij de uitwerking van het design en/of werken de volledige engineering van het glasvezelnetwerk voor u uit.
  NKM werkt het volledige exploitatiemodel voor u uit. Wordt u zelf de eigenaar van laag 1 en 2 van het netwerk en wat zijn eventuele alternatieven? Ook ondersteunen wij u via een interactieve online tool bij de communicatie richting de afnemers en eindgebruikers van het glasvezelnetwerk.
  Doordat NKM de kwaliteit bewaakt tijdens de roll-out van het glasvezelnetwerk bent u verzekerd van een eindresultaat dat voldoet aan het opgestelde Programma van Eisen (PvE). Tijdens dit proces verzorgen wij toezicht op de kwaliteit van de uitvoering van de bouw en wordt getoetst of het bestek wordt nageleefd.
  NKM beschikt over een geavanceerde oplevertool die wordt aangestuurd vanuit het in-house Network Operations Center (NOC). Hiermee worden zowel de netwerkswitches als de (woning)aansluitingen ‘triple play’ getest, zodat er een adequaat beeld ontstaat over de werking van het netwerk. Daarnaast leggen wij alle geografische en non-geografische informatie van het volledige glasvezelnetwerk vast in een vezelmanagementsysteem. Al deze gegevens kunnen door de belanghebbenden worden geraadpleegd, geanalyseerd of gemuteerd.
  NKM verzorgt zowel het actief (o.a. patchingen, activaties en PoP-management) als passief (o.a. oplevermanagement, preventief onderhoud en storingen) beheer van het glasvezelnetwerk. Hierdoor bent u verzekerd van een optimaal beheer en gewaarborgde kwaliteit en stabiliteit van het glasvezelnetwerk.
  Zowel tijdens als na de bouw (wanneer onderhoud en beheer is overgedragen) kan schade ontstaan op basis waarvan claims ingediend kunnen worden. NKM inventariseert deze eventuele schadeclaims en zorgt voor een correcte juridische afhandeling en verslaggeving.

  Hierdoor bent u verzekerd van een optimaal gewaarborgde kwaliteit en stabiliteit van het glasvezelnetwerk, of het nou om Fiber-to-the-Home of Fiber-to-the-Office gaat. Meer weten over glasvezel(netwerken) in het algemeen en/of Breedband Compleet specifiek? Neem dan nu contact op voor meer informatie.

  Ik wil meer informatie